17 Μάιος 2024

Τουρισμός: Βελτιώνοντας τις πληρωμές, βελτιώνεις την εμπειρία των πελατών σου

Η βέλτιστη εμπειρία του πελάτη είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε επιχείρηση. Πολύ περισσότερο, όμως, για όσες δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Οι πελάτες έχουν απαιτήσεις και κατέχουν πλέον τη δύναμη -μέσω των αξιολογήσεων στα social media, και όχι μόνο- να δώσουν ώθηση ή να πλήξουν τη δημοτικότητα ενός ξενοδοχείου, καταλύματος, εστιατορίου ή μιας εταιρείας μετακινήσεων ή ξεναγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπου η σχέση επιχείρησης-πελάτη και η εξυπηρέτηση είναι προσωπική, οι λεπτομέρειες έχουν τη δική τους σημασία. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι δυνατότητες που προσφέρει μία τουριστική επιχείρηση στους πελάτες της αναφορικά με τις πληρωμές και ιδίως τις ψηφιακές μορφές τους. Εκεί, οι επιχειρήσεις του τουρισμού πρέπει να παρέχουν την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα online πληρωμών, προκειμένου να διαμορφώσουν -και σε αυτόν τον τομέα-  τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης και εξυπηρέτησης.

Οι πελάτες μίας τουριστικής επιχείρησης επιθυμούν να έχουν επιλογές όσον αφορά στο πώς θα πραγματοποιήσουν μια πληρωμή. Για παράδειγμα, θέλουν να μπορούν να προπληρώνουν τις υπηρεσίες και, βέβαια, θέλουν η διαδικασία της πληρωμής να είναι απλή και εύχρηστη. Παράλληλα, θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να πληρώσουν εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας τις online πλατφόρμες και γενικότερα το Διαδίκτυο.

Μπορεί, όμως, οποιαδήποτε μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση να προσφέρει μια τόσο ευρεία γκάμα επιλογών ψηφιακής πληρωμής στους πελάτες της; Η απάντηση είναι καταφατική, ακόμη και για εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα, καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η Nexi XPay, δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Η Nexi είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους με καινοτόμες λύσεις πληρωμών στην Ευρώπη και παρουσιάζει στην ελληνική αγορά την XPay, τη νέα πλατφόρμα της για online πληρωμές με κάρτα, η οποία προσφέρει πολλαπλές επιλογές στις επιχειρήσεις που την αξιοποιούν.

Η Nexi XPay διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, που λύνουν τα χέρια σε οποιαδήποτε τουριστική επιχείρηση. Για παράδειγμα, με τη Nexi XPay ένα κατάλυμα μπορεί να αποδεχθεί πληρωμή με κάθε είδους χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, όπως VISA, Mastercard, American Express ή Diners. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον χώρο του τουρισμού, καθώς οι επισκέπτες και οι πελάτες μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, οι κάρτες American Express ή Diners είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, άρα μια τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει στη διάθεση του ηλεκτρονικού της καταστήματος τις αντίστοιχες δυνατότητες αποδοχής πληρωμών.

Επιπλέον, η πλατφόρμα Nexi XPay είναι έτοιμη να υποστηρίξει στο άμεσο μέλλον και άλλες μορφές ψηφιακών πληρωμών, όπως είναι το Apple Pay και το Google Pay, οι οποίες σταδιακά γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς και ελκυστικές.

Ένα ακόμη μεγάλο ατού είναι το πόσο εύκολα μπορεί να ενσωματώσει κανείς την πλατφόρμα  Nexi XPay στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής του. Ουσιαστικά, το μόνο που απαιτείται από αυτόν που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία είναι να έχει βασικές γνώσεις δημιουργίας ιστοσελίδων, καθώς στη συνέχεια τα πάντα γίνονται με έναν εξαιρετικά απλό και γρήγορο τρόπο.

Τέλος, υπάρχει μία ακόμη δυνατότητα της Nexi XPay που θα λύσει τα χέρια των επιχειρήσεων του τουρισμού και της φιλοξενίας: η δυνατότητα για πληρωμή μέσω συνδέσμου (pay-by-link). Τι σημαίνει αυτό; Ότι εύκολα και απλά, ο υπεύθυνος της επιχείρησης δημιουργεί έναν σύνδεσμο, τον αποστέλλει μέσω email, SMS ή κάποιας εφαρμογής instant messaging στον πελάτη και ο τελευταίος μπορεί, εύκολα και γρήγορα, να κάνει την πληρωμή, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον. Πρόκειται για λειτουργία η οποία προσφέρει μια ακόμη δυνατότητα στις επιχειρήσεις προκειμένου να πραγματοποιούν εξ αποστάσεως πωλήσεις και να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα διευκολύνοντας τους πελάτες τους με μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις συναλλαγές τους. Επιπλέον, είναι ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δική τους ιστοσελίδα ή δεν επιθυμούν να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος. Με το pay-by-link μπορούν να αναβαθμίσουν τις εναλλακτικές που προσφέρουν, εύκολα και άμεσα, μέσω μόνο ενός link!

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα Nexi XPay δίνει τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση να προσφέρει πλειάδα επιλογών στους πελάτες της, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των μεταξύ τους συναλλαγών. Με δεδομένο ότι η ενσωμάτωσή της είναι εξαιρετικά απλή, κάθε επιχείρηση στον χώρο του τουρισμού, ακόμη και εκείνες με περιορισμένους πόρους για ανάπτυξη και χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, μπορεί να αξιοποιήσει την πλατφόρμα Nexi XPay, προκειμένου να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία στους πελάτες της. Λαμβάνοντας υπόψη, μάλιστα, ότι η πληρωμή είναι συνήθως το πρώτο ή το τελευταίο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας ενός επισκέπτη, αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, η αρνητική εντύπωση είναι αυτή που θα μείνει.

 

Δήμητρα Δαβιώτη
e-Commerce Specialist
ΝΕΧΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

 

Επιλέξτε γλώσσα