17 Μάιος 2024

Οι ψηφιακές πληρωμές δεν ήταν ποτέ πιο εύκολες για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η καθημερινότητα του ελεύθερου επαγγελματία έχει πολλές προκλήσεις. Από τη διασφάλιση εσόδων και την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, μέχρι τις μετακινήσεις και τη διαχείριση των επαφών με τους πελάτες. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι, προφανώς, και αυτό που σχετίζεται με τη διεκπεραίωση των συναλλαγών με τους πελάτες, κοινώς, πώς πληρώνεται.

Τα μετρητά παραμένουν ένας αρκετά δημοφιλής τρόπος πληρωμής, ωστόσο πλέον πολλοί καταναλωτές και ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών, θέλουν να χρησιμοποιούν χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες. Και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες υιοθετούν το «πλαστικό χρήμα» ή τις ψηφιακές πληρωμές, καθώς δεν χρειάζεται να μεταφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά.

Μία άλλη ανάγκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι αυτή της καταγραφής των συναλλαγών που έχουν με τους πελάτες τους. Είναι σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πόσα έχουν λάβει από κάθε πελάτη, καθώς και το πότε έγινε αυτή η πληρωμή ή ακόμη και το πόσα ήταν τα έσοδα τον προηγούμενο μήνα ή πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Για όλη αυτή την οικονομική αποτύπωση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη λύση για τις ψηφιακές πληρωμές και τις άλλες οικονομικές συναλλαγές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν και αυτές τις προκλήσεις.

Η απάντηση και στην προκειμένη περίπτωση είναι η πλατφόρμα Nexi XPay. Η Nexi είναι ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» παγκοσμίως στον χώρο των πληρωμών και η Nexi XPay είναι η λύση που επιτρέπει και σε ελεύθερους επαγγελματίες να αποδέχονται εύκολα, γρήγορα και απλά πληρωμές με τη χρήση καρτών. Ακόμη και αν δεν έχουν δική τους ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το μεγάλο ατού της Nexi XPay είναι η δυνατότητα που προσφέρει για την πληρωμή μέσω συνδέσμου (pay-by-link). Ο ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί απλά και γρήγορα, μέσω της πλατφόρμας, έναν σύνδεσμο τον οποίο αποστέλλει στον πελάτη μέσω email, SMS ή κάποιας εφαρμογής instant messaging και ο τελευταίος μπορεί εύκολα να κάνει την πληρωμή, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον.

Επιπλέον, η Nexi XPay επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών με κάθε είδους χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για κάρτες Visa, Mastercard,  American Express ή Diners. Το γεγονός ότι προσφέρει πολλαπλές επιλογές για τις συναλλαγές με κάρτες είναι προφανώς ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών, που απευθύνεται και σε ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό γιατί δεν χρειάζεται να ερωτάται ο πελάτης ποια χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα να χρησιμοποιήσει, μιας και όλες είναι αποδεκτές.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο ελεύθερος επαγγελματίας διαθέτει τη δική του ιστοσελίδα ή ακόμη και το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε μπορεί εύκολα και γρήγορα να ενσωματώσει τη Nexi XPay στο website του. Η διαδικασία ενσωμάτωσης είναι απλή και το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να έχει βασικές γνώσεις στη δημιουργία ιστοσελίδων, αφού παρέχονται δωρεάν plugin διασύνδεσης για τις σημαντικότερες πλατφόρμες.

Ιωάννης Μαρέτης
e-Commerce Specialist
ΝΕΧΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Επιλέξτε γλώσσα