ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 2 Οκτώβριος 2023

Η Nexi Greece φροντίζει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών ευάλωτων ομάδων

image with papers

Προσφέρει εκπαίδευση επαγγελματικής κατάρτισης σε παιδιά από την Αστική Μη Κερδοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Emfasis Non-Profit», την «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά-Στέγη Φιλοξενίας ο Καλός Ποιμένας» και το «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2023 – Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας Orientum, προσφέρει σε 19 μαθητές Λυκείου που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού. Η μεθοδολογία του προγράμματος θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή, τις κλίσεις, τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του και έχει ως πρωταρχικό στόχο την επιτυχημένη επιλογή σπουδών.

Πρόκειται για ένα ετήσιο και εξατομικευμένο πρόγραμμα και αφορά μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου που φιλοξενούνται ή λαμβάνουν υποστήριξη από την Αστική Μη Κερδοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Emfasis Non-Profit», την «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά-Στέγη Φιλοξενίας ο Καλός Ποιμένας» και από το «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». Η Nexi μέσα από το πρόγραμμα θα φροντίσει για την επαγγελματική καθοδήγηση 4 παιδιών από το δίκτυο ευάλωτων οικογενειών της “Emfasis Non-Profit”, 5 παιδιών από την «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά-Στέγη Φιλοξενίας ο Καλός Ποιμένας» και 10 παιδιών από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο σκοπός του Σεμιναρίου Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι διττός. Αρχικά θα παράσχει ολοκληρωμένες πληροφορίες στους συμμετέχοντες σχετικά με τις σχολές που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις τους και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πώς συνδυάζονται οι σπουδές με την αγορά εργασίας, εξερευνώντας τις διάφορες εναλλακτικές καριέρες που ανοίγονται μπροστά τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι της Orientum, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων και χρήση ψυχομετρικών τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων και προσωπικότητας), θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, να ανακαλύψουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα επιλέγοντας τελικά τις κατάλληλες σχολές με βάση αυτών.

Η συνεργασία της Nexi και της Orientum ξεκίνησε με την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού στα παιδιά των εργαζομένων της Nexi. Οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν Webinar και ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030, ενώ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το ίδιο εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για τη Nexi το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Πιστεύοντας ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία αλλά και στην εκπαίδευση, επενδύει στην επαγγελματική κατάρτιση και την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς εργαζόμενων επιδιώκοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας.


Nexi


Η Nexi είναι μια ευρωπαϊκή PayTech εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ελκυστικές, υψηλής ανάπτυξης ευρωπαϊκές αγορές και σε τεχνολογικά προηγμένες χώρες. Εισηγμένη στο χρηματιστήριο MTA της Borsa Italiana, η Nexi διαθέτει το μέγεθος, τη γεωγραφική εμβέλεια και τις ικανότητες για να προωθήσει τη μετάβαση σε μια Ευρώπη χωρίς μετρητά. Με το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων της, την τεχνογνωσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ειδικές λύσεις για κάθε κλάδο, η Nexi παρέχει ευέλικτη υποστήριξη για την ψηφιακή οικονομία και για ολόκληρο το οικοσύστημα πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών καναλιών και μεθόδων πληρωμής. Η τεχνολογική πλατφόρμα της Nexi σε συνδυασμό με τις κορυφαίες επαγγελματικές δεξιότητες που διαθέτει στον τομέα της επιτρέπουν στην εταιρεία να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τρία τμήματα της αγοράς: Merchant Services & Solutions, Cards & Digital Payments και Digital Banking & Corporate Solutions. Η Nexi επενδύει διαρκώς στην τεχνολογία και την καινοτομία, εστιάζοντας σε δύο θεμελιώδεις αρχές: την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών από κοινού με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών γι' αυτές. Η Nexi δεσμεύεται να υποστηρίζει ανθρώπους και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και οι επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές. Προσφέρει στις επιχειρήσεις τις πιο καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και την επέκτασή τους. Απλοποιώντας τις πληρωμές και δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να δημιουργήσουν στενότερες σχέσεις και να αναπτυχθούν μαζί, η Nexi προωθεί την πρόοδο προς όφελος όλων. www.nexigreece.gr , www.nexigroup.com

 

Nexi - External Communication & Media Relations                 

Daniele de Sanctis 
daniele.desanctis@nexigroup.com 
Mobile: +39 346/015.1000    

Søren Winge
soeren.winge@nexigroup.com
Mobile: +45 29 48 26 35

Matteo Abbondanza  
matteo.abbondanza@nexigroup.com 
Mobile: +39.348/406.8858 

Danja Giacomin
danja.giacomin@nexigroup.com
Mobile: +39.334/225.6777

 

Nexi - Investor Relations

Stefania Mantegazza                                               stefania.mantegazza@nexigroup.com                    Mobile: +39.335.5805703 
Direct: +39 02/3488.8216

 

                                       

NEXI GREECE

Σοφία Ρουμελιώτου
Communications
Tel. +30 210.6244543
Mob. +30 697.1899547
Email: sofia.roumeliotou@nexigroup.com

 

                                                     

V+O COMMUNICATION

Δέσποινα Μελισσινού
Account Supervisor
Tel. +30 210.7249000
Mob. +30 6936884370
Email: jc@vando.gr

 

 

Επιλέξτε γλώσσα